Zdravo in slastno: Presne nutelline rezine
Presne nuteline rezine so veliko bolj zdrava in zelo okusna različica klasičnega Nutellinega namaza preoblikovanega v presno sladico.
Si tudi sama kot otrok oboževala Nutello na palačinkah ali kruhu? Ali pa si jo jedla kar tako iz kozarca? Če se zdaj bolj zdravo prehranjuješ in čokoladno-lešnikov namaz ni več na tvojem meniju, potem boš navdušena nad današnjim receptom za presno sladico z okusom nutelle.
Presne nutelline rezine
Sestavine:
Osnova:
- 24 medjool datljev; izkoščičenih
- 200 g makadamija oreščkov
- 1/2 čajne žliče soli
Nutellina krema:
- 200 g lešnikov
- 3-4 jedilne žlice presnega kakava v prahu
- 8 jedilnih žlic kokosovega mleka iz pločevinke
- 2 jedilni žlici javorjevega sirupa
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Priprava:
1. Za osnovo stresi vse sestavine v multipraktik in miksaj toliko časa, da se makadamija zdrobi. Zmes stresi v s peki papirjem obložen pekač, ga z jedilno žlico pritisni ob dno in postavi v zamrzovalnik.
2. Pečico segrej na 180°C in obloži pekač s peki papirjem. Lešnike stresi na pekač in jih v pečici praži 5-8 minut oziroma toliko časa, da rjave luščinice potemnijo in odstopijo.
3. Lešnike posvaljkaj med dlanmi ali v kuhinjski brisači, da odstraniš čim več luščinic.
4. Lešnike stresi v visoko zmogljiv blender in miksaj toliko časa, da nastane gladka krema. Nato dodaj še vse ostale sestavine in zmiksaj do gladkega. Prelij preko podloge in postavi v zamrzovalnik za toliko časa, da se krema strdi.
5. Vzemi iz pekača in takoj razreži. Shranjuj v neprodušno zaprti embalaži v hladilniku ali zamrzovalniku.
Ne spreglej pa tudi recepta za Nutello brez sladkorja in mlečnih izdelkov in presne Ferrero Rocher piškotke!