Zdravo in slastno: Presne nutelline rezine

Presne nuteline rezine so veliko bolj zdrava in zelo okusna različica klasičnega Nutellinega namaza preoblikovanega v presno sladico.

Si tudi sama kot otrok oboževala Nutello na palačinkah ali kruhu? Ali pa si jo jedla kar tako iz kozarca? Če se zdaj bolj zdravo prehranjuješ in čokoladno-lešnikov namaz ni več na tvojem meniju, potem boš navdušena nad današnjim receptom za presno sladico z okusom nutelle.

Presne nutelline rezine

Sestavine:
Osnova:

  • 24 medjool datljev; izkoščičenih
  • 200 g makadamija oreščkov
  • 1/2 čajne žliče soli

Nutellina krema:

  • 200 g lešnikov
  • 3-4 jedilne žlice presnega kakava v prahu
  • 8 jedilnih žlic kokosovega mleka iz pločevinke
  • 2 jedilni žlici javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Zdravo in slastno: Presne nutelline rezine
(Becomingness)

Priprava:

1. Za osnovo stresi vse sestavine v multipraktik in miksaj toliko časa, da se makadamija zdrobi. Zmes stresi v s peki papirjem obložen pekač, ga z jedilno žlico pritisni ob dno in postavi v zamrzovalnik.
2. Pečico segrej na 180°C in obloži pekač s peki papirjem. Lešnike stresi na pekač in jih v pečici praži 5-8 minut oziroma toliko časa, da rjave luščinice potemnijo in odstopijo.
3. Lešnike posvaljkaj med dlanmi ali v kuhinjski brisači, da odstraniš čim več luščinic.
4. Lešnike stresi v visoko zmogljiv blender in miksaj toliko časa, da nastane gladka krema. Nato dodaj še vse ostale sestavine in zmiksaj do gladkega. Prelij preko podloge in postavi v zamrzovalnik za toliko časa, da se krema strdi.
5. Vzemi iz pekača in takoj razreži. Shranjuj v neprodušno zaprti embalaži v hladilniku ali zamrzovalniku.

Ne spreglej pa tudi recepta za Nutello brez sladkorja in mlečnih izdelkov in presne Ferrero Rocher piškotke!