Žito, ki bi ga morala jesti, če želiš hitreje shujšati

Poletje se počasi a vztrajno približuje in mnogo ljudi se trudi izgubiti tiste odvečne kilograme, ki smo jih nabrali pod toplo odejo ob gledanju filmov in uživanju v vroči čokoladi na mrzle, zimske večere. Ampak hujšanje ni povezani samo s telovadbo. Zelo (ali celo najbolj) pomembno je, kaj ješ.

Najprej bi se morala osredotočiti na to, da v svojo prehrano vneseš čim več polnozrnatih žitaric. In čeprav so vse zdrave, obstaja ena, ki ti bo še posebej pomagala pri hitrejši izgubi teže.

To je kvinoja! Absolutno najboljše polnozrnato žito, ko si želiš shujšati, saj vsebuje malo kalorij in zmanjšuje apetit. Poleg tega pa ima kvinoja tudi visoko vsebnost beljakovin, ki pomagajo pospešiti tvoj metabolizem.

Kvinoja je tako zelo vsestransko živilo, da jo lahko uživaš v kateremkoli času dneva. Dodaj jo v solate za malico/kosilo ali pa naredi kot prilogo za večerjo. Kakorkoli, kvinojo bi morala jesti čisto vsak dan, če si želiš bolj vitko postavo.

Nikar ne spreglej receptov za slasten beljakovinski puding iz kvinoje z okusom vanilije in kvinojino “rižoto” z eksotičnim pridihom!