Zdravo in okusno: Kvinoja z eksotičnim pridihom

Skrivnost je v tekočini!

Rada bi se prehranjevala zdravo. Res vlagaš ogromno truda v to. Zmanjšala si že količino zaužite soli, pire krompir si zamenjala s cvetačo, skratka obvladaš že vse drobne in zdrave spremembe. Razen … kvinoje. Uf, sama po sebi res nima najbolj prijetnega okusa.

Morda si že slišala, da bi jo namesto v vodi kuhala v kokošji juhi? No, nas tudi to ne prepriča. Zdaj pa smo končno odkrili veliko boljšo zamenjavo za vodo: ananasov sok!

To pa je resnično nekaj povsem drugega. Kvinojo preprosto skuhaj tako kot običajno, le da vodo zamenjaš z ananasovim sokom (ali pa naredi mešanico vode in ananasovega soka, če si za prvič želiš bolj blag okus). Kar naenkrat imaš sladko beljakovinsko žito, ki mu lahko dodaš piščanca, kozice, papriko, oreščke, avokado, skratka resnično karkoli si tvoje brbončice zaželijo.

Te skrbi vnos sladkorja? No, z ananasovim sokom ga boš resda nekaj zaužila, ampak če je potrebnega le malo tropskega dodatka, da postaneš ljubiteljica kvinoje, potem mi pravimo, da je misija opravljena!

Na spreglej tudi ostalih slastnih receptov s kvinojo: