Dieta z rdečim vinom in čokolado za izgubo teže?

Nova t.i. Sirtova dieta, ki vključuje živila, ki so bogata s sirtuinom, kot je rdeče vino, temna čokolada, kapre, olive, borovnice … se bojuje proti boleznim, pomaga pa tudi pri izgubi teže.

Obstaja zelo malo diet, ki tu pa tam dovoljujejo uživanje čokolade in kozarec merlota. Najnovejša shujševalna senzacija pa dovoljuje veliko več kot le uživanje v vonjavah tvojih najljubših živil.
Sirtova dieta raziskuje prednosti živil, ki vsebujejo sirtuine, kot sta rdeče vino in temna čokolada, ki pa so telesu znane beljakovine odgovorne za biološke procese, vključno s staranjem celic, vnetji in presnovo beljakovin.

V našem telesu lahko najdemo 7 vrst sirtuina in dietetiki so mnenja, da lahko zaščitijo celice pred propadom (ko so te pod stresom) tako, da povečajo presnovo in zmanjšajo celično vnetje, ki lahko pripelje do raznih težav in bolezni. Prehrana bogata s sirtuini naj bi torej preprečila razvoj bolezni v telesu in pospešila metabolizem, hkrati pa priskočila na pomoč telesu pri hitrejšem kurjenju kalorij.

Ostala živila, ki poleg temne čokolade in rdečega vina prav tako vsebujejo aktivatorje sirtuina pa so zeleni čaj, kurkuma, ohrovt, citrusi, borovnice, kapre, peteršilj, jabolka,…
Strokovnjaka za prehrano in avtorja knjige “Sirtfood diet”, Aidan Goggins in Glen Matten trdita, da zaloga s sirtuinom bogate hrane, kot so temna čokolada, rdeče vino in ohrovt stimulirajo “suhe gene” v telesu. To so iste povezave, ki se običajno aktivirajo med postom in vadbo, kar pomeni, da pomagajo telesu kuriti odvečne maščobe, povečati mišično maso in izboljšati zdravje.

Pozitivna stran Sirtove diete pa je tudi ta, da je relativno dobro uravnotežena. Uživanje zelenjave, začimb, sadja, zelišč, vina,… torej vsega dobrega. Temu nikakor ne moremo reči restriktivna dieta, saj vsebuje cel kup zdravih superživil, plus nekaj priboljškov. Le kdo se ne bi mogel držati take okusne diete celo življenje?

Dieta, ki kuri maščobe, je bogata z zdravimi superživili, ki se bojujejo proti staranju in je poleg tega tudi tako zelo okusna? Morda pa smo tokrat le zadeli na jackpotu!

Zagotovo te zanima, kako ti lahko čokolada za zajtrk pomaga pri hujšanju!

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry