Končno! Ni ti več treba šteti kalorij, če si želiš shujšati

In poješ lahko kolikor želiš, če boš sledila temu pristopu…

Dobre novice za vse, ki ste že naveličane diet, pri katerih je treba šteti kalorije: nova študija je pokazala, da lahko izgubljaš kilograme tudi, če ne šteješ kalorij. Pravzaprav bodo kilogrami kar kopneli, čeprav boš pojedla kolikor boš želela – vse dokler boš seveda izbirala prava živila.

Raziskovalci z univerze Royal v Novi Zelandiji so prosili prostovoljce, da naj sploh ne štejejo kalorij, medtem ko bodo na rastlinski dieti, ki je poleg zelenjave vključevala tudi ogromno sadja in popolnoma nič predelanih živil, medtem ko kontrolna skupina ni imela nobenih sprememb v prehrani.

Šest mesecev po začetku novega režima prehranjevanja so udeleženci v prvi skupini v povprečju izgubili 12,1 kilogramov! Skupina je imela tudi nižjo raven holesterola, udeleženci pa so poročali tudi o boljši samopodobi in poznavanju živil.

“Če si želi oseba shujšati, potem mora spremeniti svojo energetsko bilanco: zaužiti manj kalorij ali več telovaditi. Tukaj ni nobene dileme,” je pojasnil dr. Nicholas Wright, avtor študije. “Zaužiti manj energije pa pogosto pomeni ‘jesti manj’, vendar smo mi mnenja, da to ni najboljši pristop, saj je težko ostati na določeni dieti, če si konstantno lačen. Zaužiti manj kalorij ne pomeni nujno, da bi morali dejansko pojesti manj hrane, ampak da preprosto uživamo manj predelane hrane. Udeležencev nismo omejevali, saj smo jim dovolili pojesti kolikor in tako pogosto kot so sami želeli. Nekateri so zaužili res ogromno zdravih in okusnih živil ter kljub temu shujšali. To pa je tudi eden od glavnih razlogov, zakaj so lahko brez težav vztrajali na novem načinu prehranjevanja.”

To je odličen rezultat, ki prikazuje prednosti uživanja minimalno predelane hrane. Torej, če bodo osnova tvoje prehrane polnovredna živila z ogromno zelenjave in sadja, lahko resnično ješ kadarkoli začutiš lakoto in kljub temu hujšaš.

Naši dnevi štetja kalorij so končno mimo!

Ne spreglej pa tudi, koliko kalorij pokuriš s polurnim namakanjem v vroči kopeli in kako ti rdeče vino in čokolada pomagata pri hujšanju!