Pri zajtrku naredite te 3 spremembe in začeli boste hujšati!

Vsi strokovnjaki trdijo, da je zajtrk ključnega pomena za pospešitev metabolizma. Ampak ali kljub zdravemu in polnovrednemu zajtrku, ki ga zaužijete vsako jutro, odvečni kilogrami nikakor ne skopnijo? Morda delate katero od spodnjih treh napak.

Adijo, sladki kosmiči!

Večina za zajtrk obožuje kupljene kosmiče, ki jih zmeša z mlekom ali jogurtom. Hiter in zdrav zajtrk, kajne? No, hiter že, zdrav pa niti ne. Kupljeni kosmiči, ki so seveda slastni in okusni, običajno vsebujejo večje količine sladkorja in precej malo vlaknin in beljakovin, kar pa dela več škode kot koristi. Osredotočite se na to, da za zajtrk zaužijete nekje med 13 in 20 grami beljakovin, vsaj 6 gramov vlaknin in 10 do 15 gramov zdravih maščob. Namesto kupljenih kosmičev si zato za zajtrk raje naredite smoothie ali pa navadne ovsene kosmiče, ki jih namočite čez noč v kokosovem ali mandljevem mleku ter izboljšate okus z raznimi zdravimi dodatki, kot so goji jagode, agavin sirup, domače arašidovo maslo, domača nutella, sadje, kokosovi lističi,…

Koliko je ura?

Vsi ponavljajo, da nikoli ne smete preskočiti zajtrka, saj naj bi bil to najbolj pomemben obrok dneva. Že res, da je uživanje zajtrka izjemnega pomena, ampak kaj pa če zjutraj sploh nismo lačni? Enostavno zajtrk preskočite oz. ga zamaknite za toliko časa, dokler ne začutite lakote. Najbolj pomembno je, da poslušate svoje telo in jeste takrat, ko ste lačni, ne takrat, ko vam ura pravi, da morate.

Merilne posodice in žlice niso samo za peko.

Še ena velika napaka? Nikoli ne odmerite živil. Preprosto vzamete posodico in vanjo stresete kosmiče kar iz škatle. Na ta način zelo hitro zaužijete preveč kalorij. Ustavite konje in začnite odmerjati živila z merilnimi posodicami in žlicami, da ne boste prekoračili optimalne vrednosti zajtrka, ki naj bi vseboval okoli 400 kalorij.