Si malo preveč grešila? Resetiraj svojo prehrano s temi okusnimi živili!

Bi se rada zopet začela zdravo prehranjevati, ampak ne veš sploh kje začeti? Predstavljamo ti nekaj živil, na katera prisegajo tudi nuntricionisti in ti bodo garantirano pomagala priti nazaj na pot zdravega načina prehranjevanja in izgubiti nekaj kilogramov.

Špinača

Temna listnata zelenjava kot je špinača ali listnati ohrovt sta polna vlaknin, vsebujeta pa zelo malo ogljikovih hidratov in kalorij, zaradi česar bi ju morala čim prej umestiti v svojo prehrano. Listnata zelenjava vsebuje tudi ogromno vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki pomagajo očistiti tvoje telo vseh strupov, pomaga pa tudi pri izgubi teže. Poleg tega pa je to tudi skupina živil, s katero lahko izjemno povečaš porcijo obroka in hkrati ne vplivaš na povečanje števila kalorij. Torej, dlje časa boš sita brez prenajedanja.

Jajca

V nasprotju s splošnim prepričanjem so jajca dejansko dobra za tvojo prehrano, ko jih uživaš v zmernih količinah. Pred kratkim je bilo dokazano, da jajca ne povzročajo infarktov, niti ne vplivajo na raven holesterola v krvi. Dejansko so ena izmed najboljših živil za diete, saj imajo visoko vsebnost beljakovin, zdravih maščob in so kljub malo kalorijam zelo nasitna.

Piščanec

Piščanec in ostale vrste pustega mesa so ključnega pomena za zdravo prehrano, kljub mitom, da povzročajo bolezni srca in ostale zdravstvene težave. Da bi se izognila tem boleznim, moraš kupovati nepredelano meso, ki vsebuje veliko beljakovin – hranila, ki je nujno potreben za delovanje telesa. Uživanje prehrane, ki je bogata z beljakovinami, ti lahko pomaga pokuriti tudi od 80 do 100 kalorij več na dan, poleg tega pa tudi ublaži napade lakote.

Tuna

Tuna je nizkokalorično in visoko beljakovinsko živilo, ki je zelo koristno za tvojo prehrane. Je pusta riba, kar pomeni, da ima zelo nizko vsebnost maščob, zato jo čim večkrat umesti v svoje obroke. Kadar kupiš konzervirano tuno naj bo le-ta pakirana v lastnem soku in ne v olju, da se izogneš dodani maščobi.

Razkrivamo pa tudi, katera 60-sekundna vaja je najboljša za izklesane trebušne mišice in kateri zajtrki so najboljši za izgubo teže!