fbpx

Ta zdravi prigrizek v popoldanskih urah je razlog, da ne moreš shujšati!

Brez prigrizkov v popoldanskih urah preprosto ne gre. Že od malega si verjetno navajena nekaj prigrizniti v popoldanskem času, da lažje zdržiš do večerje. Zato ne preseneča dejstvo, da tudi zdaj kot odrasla oseba okoli 16-ih, 17-ih začneš hrepeneti po prigrizkih.

Čeprav si v najstniških letih kot prigrizek zelo verjetno uživala krekerje in piškote, pa boš svojemu telesu naredila ogromno usluge, če se boš odločala za bolj zdrave opcije. Zelenjava, oreščki in celo smutiji se zdijo zelo zdravi prigrizki, vendar pa eden od omenjenih ni ravno najboljša izbira v popoldanskih urah, sploh če si želiš izgubiti kakšen kilogram pred poletjem.

Uganeš, kateri sicer zdravi prigrizek ni priporočljivo uživati v popoldanskih urah?

Na žalost je kot popoldanski prigrizek najslabši slasten in zdrav smoothie. Ampak, zakaj? Razlog tiči v tem, da ko zmešaš mleko ali jogurt z banano, jagodami ali katerimkoli drugim sadjem, vse skupaj nanese že med 300 in 400 kalorijami – in to še preden dodaš beljakovinski prašek, arašidovo maslo, oreščke in semena. In ne pozabi, da so najslabše tekoče kalorije, ki te le redko nasitijo za dlje časa.

Če pa se popoldanskemu smutiju nikakor ne moreš odreči (ker je postal tvoja popoldanska rutina), pa ga enostavno začni delati na malo manj kaloričen način. Namesto klasičnega mleka uporabi mandljevo (ali vodo) in zmanjšaj količino sadja ter oreščkov. Smoothie bo resda bolj tekoč, vendar tudi precej manj kaloričen.

Ne spreglej tudi, kateri so najbolj okusni in zdravi prigrizki in katera navidez nezdrava živila sploh niso slaba zate!