Tudi ti že celo življenje narobe režeš avokado?
Rezanje avokada se zdi tako enostavna naloga, vse dokler se ti ni treba ukvarjati z zrelostjo in tisto trdo peško na sredini. Odstranjevanje le-te je lahko izjemno nevarno, saj ti lahko nož kaj hitro spodnese. Zdaj pa smo končno odkrili nov način razpolavljanja, ki je veliko lažji, poleg tega pa boš s tem načinom lahko čisto vsakič narezala popolne rezina za na solato ali v sendvič.
Namesto, da avokado razpolavljaš po dolžini, ga razpolovi prečno okoli peške. Če je avokado dovolj zrel, potem boš lahko peško zelo enostavno odstranila z nežnim stiskom (brez uporabe noža!).
Ko je peška odstranjena, se loti odstranjevanja lupine. Sredico lahko izdolbeš s pomočjo žlice ali pa lupino olupiš z rokami. Avokado nato razreži na kolobarje, ki jih lahko tudi razpoloviš.
Ali si vedela, da lahko avokado zamrzneš tudi do 6 mesecev? Ne spreglej pa tudi recepta za hrustljave avokadove ocvrtke!