Bi rada shujšala do poletja? Kar 65% več teže boš izgubila, če boš za zajtrk uživala…

Bonus: To živilo je skoraj zagotovo vedno v tvojem hladilniku!

Ko si želiš izgubiti nekaj kilogramov, se zajtrk zdi najboljši obrok za dober začetek novega (zdravega) načina prehranjevanja. Konec koncev, če se kvalitetno naješ za zajtrk, se boš z lahkoto odrekla vsem nezdravim prigrizkom okoli 11. ure, ko vsi okoli tebe začnejo hrepeneti po hrani.

In katero živilo nutricionisti najbolj priporočajo za prvi jutranji obrok? Jajca.

S 6 grami proteinov te bodo jajca dolgotrajno nasitila in ne obtežila tvojega želodca, kar pa je ključnega pomena. Študija, ki so jo objavili v reviji International Journey of Obesity je pokazala, da so moški in ženske, ki so pri zajtrku pojedli dve jajci (poleg diete z zmanjšanim vnosom kalorij), izgubili kar 65% več teže kot tisti, ki so za zajtrk pojedli samo žemljo in čez dan zaužili enako število kalorij. Po vrhu vsega pa se je skupina, ki je uživala jajca, čez dan počutila veliko bolj energično.

In če si ena izmed tistih, ki je še vedno prepričana, da se je treba jajčnemu rumenjaku strogo izogibati, ti nutricionisti polagajo na srce, da ga čimprej umestiš v svojo prehrano: rumenjaki dejansko pomagajo pri izgubi teže in povečati dober HDL holesterol, medtem ko so tudi odličen vir hranil, kot sta vitamin B12 in holin (bistvena sestavina za pravilno delovanje tvojih celic).

Torej, pozabi na kosmiče in si raje privošči jajca na tisoč in en način!

Te zanima, kako zelo enostavno narediš popolno poširano jajce ali jajca na oko v oblakih?