Dr. Oz svetuje: Uživaj TO živilo in cel vikend boš imela pospešen metabolizem

Nato pa še cel teden!

Ponavadi si za vikende privoščimo med tednom prepovedana živila, ampak ali je to res pametno početje? Si res želiš uničiti ves napredek, ki si ga (z odpovedovanjem) naredila med tednom? Ali pa si morda želiš še pospešiti metabolizem, da boš še bolj zdravo začela prihajajoči teden? Kakorkoli, svetovno znani dr. Oz je razkril nekaj nasvetov, s katerimi bo tvoj metabolizem pospešeno delal skozi cel konec tedna.

Seveda je za dobro presnovo hidracija zelo pomembna, zato dan začni s kozarcem mrzle vode in je nikar ne pozabi uživati tudi čez dan. “Voda sproži simpatični živčni sistem, kar stimulira metabolizem. Po vrhu vsega pa hladna voda prisili tvoje telo, da segreje vodo na telesno temperaturo in zaradi tega porablja energijo,” je pojasnil dr. Oz, ki ti svetuje tudi, da na dan spiješ tudi vsaj eno skodelico zelenega čaja, saj so študije pokazale, da uspešno kuri telesno maščobo.

Nato pa je čas za čarobno živilo – v trdo kuhano jajce, ki ga lahko zaužiješ pri zajtrku ali kot popoldansko malico. “Prebava beljakovin zahteva kar sedemkrat več energije za prebavo kot ogljikovi hidrati ali maščobe,” pojasnjuje dr. Oz. Predlaga ti, da vsako nedeljo v trdo skuhaš sedem (ali še več) jajc in nato vsak dan v tednu zaužiješ enega. Kot zelo dobro živilo za prigrizek pa ti dr. Oz priporoča tudi tahini omako, ki jo zelo preprosto narediš kar sama doma.

In nenazadnje, žveči čigumi brez sladkorja. Zaradi tega početja, na katerega ti sploh ni treba misliti, tvoje telo pokuri kar 19 odstotkov več kalorij na uro. Poleg tega pa žvečenje žvečilnega gumija tudi zmanjša apetit po hrani, tako da boš precej manj verjetno posegala po nezdravih prigrizkih.

Tako, zdaj veš, kako že na začetku vikenda pospešiš metabolizem in ga takšnega ohranjaš do konca!

Te zanima, s katerimi okusnimi živili lahko po grešenju resetiraš svojo prehrano in katerih 7 napak večina (zelo verjetno tudi ti) dela pri zajtrku?