Kakšno hrano uživa Halle Berry, da ima pri 52-ih takšno postavo

Pri starosti 52 let Halle Berry izgleda fantastično!

V intervjuju za HollywoodLife je njen dolgoletni osebni trener Peter Lee Thomas razkril, kako pogoste obroke ima zvezdnica in kako usklajuje prehrano s treningi.

“Halle nikoli ne jé zajtrka. Dan začne z velikim kozarcem vode, približno 3 dcl, ponavadi z malo limoninega soka za okus,” je začel razlagati Peter.

“Po kozarcu vode takoj vzame aminokisline Master Amino Pattern znamke Purium. V bistvu so aminokisline tiste, ki gradijo mišice, ne vir hrane, saj se mora živilo najprej pretvoriti v aminokisline, da se lahko zgradijo mišice. To je najhitrejši možen način, da telo dobi hranilne snovi, hkrati pa mu ničesar ni treba presnoviti,” je pojasnil Peter.

Po aminokislinah si Halle privošči kavo. “Naslednja stvar je kava, v katero doda eno do dve veliki žlici MCT olja. MCT je kratica za ‘medium chain triglycerides’ (srednje verige trigliceridov) in to olje je zelo priljubljeno pri ljudeh, ki sledijo ketogenski dieti – so kot nekakšen vrelec mladosti.” MCT se nahajajo tudi v kokosovem olju in ghee maslu.

“Nato gre Halle na trening in telovadi uro do uro pa pol. Če potrebuje nekaj dodatne energije, pred treningom zaužije ‘pre-workout’ Can’t Beet This, ki je narejen iz rdeče pese in vsebuje naravni kofein.”

“Takoj po treningu pojé prvi obrok, ki je v bistvu zajtrk in kosilo hkrati. Jé takoj po treningu, ker je to najboljši čas za uživanje hrane, saj telo hrepeni po hranilih. Pogosto jé zrezek z veliko zelene solate, ampak ne kristalke, mora biti temno zelena, kot sta špinača in listnati ohrovt. Druga opcija je narezan piščanec preko temno zelene listnate zelenjave. Včasih pa si zaželi dva ali tri jajca, ne jajčne beljake, pojé cela jajca, saj je rumenjak zelo pomemben.”

Poleg avokada, ki ga Halle obožuje, ima veliko sadnih in zelenjavnih prigrizkov. “Tekom dneva uživa surovo organsko pridelano zelenjavo kot je zelena, rezine kumar in podobne stvari. Vedno ima pripravljene veliko narezane zelenjave, kar je super, saj jo obožujeta tudi njena otroka. Drug prigrizek pa je organsko sadje. Rada ima borovnice, jagode, maline in robide, vse so zelo primerne za ketogenski način prehranjevanja.”

Halle ima rada tudi domačo kostno juho, ki jo pije tekom dneva, včasih pa kot napitek pred spanjem. Pridejo pa tudi dnevi, ko pije kostno juho že zjutraj namesto kave.

Kaj pa igralka uživa za večerjo? “Za večerjo obožuje jagnjetino, zato pogosto jé jagnječje zarebrnice ali pa njen kuhar pripravi ketogensko obaro, ki vsebuje ogromno cvetače in brokolija ter ostale zelenjave, ki je nasitna, v obaro pa doda tudi eno vrsto pustih beljakovin. Še ena opcija za večerjo pa je ketogenski čili, ki je narejen iz veliko zelenjave in na prostem rejene govedine. Njen kuhar v jed ne doda fižola, ker vsebuje veliko ogljikovih hidratov, vsebuje sicer tudi vlaknine, ampak ker vsebuje veliko hidratov in ker mora Halle nadzirati raven krvnega sladkorja zaradi sladkorne bolezni, njena prehrana ne vsebuje veliko ogljikovih hidratov. To je tudi odličen način za ohranjanje fit postave, saj je popolnoma nehala hrepeneti po teh živilih.”

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry