Ti avokado lahko pomaga pri hujšanju? Samo če upoštevaš TOLE!

Mit, da so prehranske maščobe zlo je bil že zdavnaj ovržen, zaradi česar so zdrave maščobe, kot je avokado, vsekakor postale zelo priljubljene. Pravzaprav je ta zeleni sadež ključen del zdravega načina prehranjevanja, še zlasti je priljubljen pri vseh na mediteranski in ketonski dieti, saj te zdrave maščobe za dlje časa nasitijo. Ampak ali bi ti lahko preveč koristne stvari dejansko škodilo in sabotiralo tvoje hujšanje?

Avokada se nikar ne izogibaj, saj je eno od najbolj popolnih živil. Ampak čeprav so avokadi polni hranilnih snovi, pa vsebujejo tudi veliko več kalorij od ostale zelenjave in sadja. V številkah to pomeni, da je ena porcija avokada 1/3 sadeža in vsebuje okoli 76 kalorij. Če poješ 1/2 avokada, s tem zaužiješ okoli 114 kalorij, v kolikor pa si privoščiš celega, pa boš z njim v telo vnesla približno 227 kalorij.

Glede na to, da je avokado bolj kaloričen od ostalih pridelkov, je zelo pomembno in ključnega pomena, da smo pri uživanju zmerni. Če zaužiješ več kalorij, kot jih telo dejansko potrebuje, boš posledično začela pridobivati na teži, ne glede na to, od kakšnega živila prihaja ta presežek kalorij.

Poleg avokada pa moraš biti s količinami zmerna tudi pri ostalih nenasičenih maščobah, kamor spadajo morski sadeži, orehi, laneno seme/olje, repično olje itd.

Ne spreglej nekaj slastnih in enostavnih receptov z ?:

Ali si vedela, da lahko avokado tudi zamrzneš?

Tell Us What You Think
0happiness0kiss0hilarious0embarrassed0indifferent0angry