Domov » Lepota & zdravje » 4 najboljša živila za izboljšanje splošnega zdravja in zdravja srca

4 najboljša živila za izboljšanje splošnega zdravja in zdravja srca

Lepota & zdravjePrehrana & ReceptiZdravje
4 najboljša živila za izboljšanje splošnega zdravja in zdravja srca
📷 Pexels

Pomagajo znižati holesterol in izboljšati zdravje srca, poleg tega pa je z njimi tudi zelo enostavno pripravljati jedi!

Obstaja veliko razlogov, zakaj bi se morali zdravo prehranjevati, vendar pa je zaradi žongliranja med službo, družino in ostalimi obveznostmi precej lažje o tem le razmišljati, kot pa se takšnega načina prehranjevanja tudi držati.

Čeprav se ti morda zdi, pa zdravo prehranjevanje sploh ni tako komplicirano. S hranili bogate jedi so lahko zelo hitro in enostavno pripravljene, poleg tega pa tudi koristne za tvoje srce in splošno zdravje.

Če ne misliš zapravljati večjih vsot denarja za razna superživila, potem boš navdušena nad spodnjimi živili, ki si zelo poceni hkrati pa tudi zelo zdrava.

1. Ovseni kosmiči

Oves vsebuje topne vlaknine, ki lahko zmanjšajo absorpcijo holesterola v krvni obtok in tako zmanjšajo raven holesterola v telesu. Uživanje le ene skodelice na dan ima lahko pozitivne učinke. Ne spreglej nekaj slastnih receptov z ovsenimi kosmiči:

2. Jajca

Na srečo je zdaj že vsem jasno, da jajca niso kriva za povišan holesterol. Jajca vsebujejo visoke vrednosti dobrega holesterola, tako da lahko brez dileme vsak dan v svojo zdravo prehrano vključiš dve jajci. Poleg tega, da so zelo hranilna, pa so tudi zelo vsestranska ter enostavna in hitra za pripravo.

3. Ribe

Že najmanj tisočkrat si slišala, kako zdravilne so ribe, ampak ali si vedela, da so še zlasti sardine koristne za zdravje srca? Niso le dober vir beljakovin, ampak tudi protivnetnih omega-3 maščobnih kislin, ki pomagajo zmanjšati vnetja v telesu ter tveganja za bolezni srca in kapi. Omega-3 maščobne kisline pa se nahajajo tudi v drugih morskih in rastlinskih živilih. Ne spreglej 7 opozorilnih znakov, da ti primanjkuje omega-3 maščobnih kislin.

4. Čičerika

Ali si vedela, da lahko ena porcija čičerike (ali fižola, graha, leče) na dan znatno zniža ravni slabega holesterola in tveganje za bolezni srca in ožilja?